Cocovilla on meneillään mielenkiintoinen kilpailu. Siihen tein tämän jälkiruuan. Eli Kookosvalkosuklaajäätelöä ja nokkosvohveleita mansikkakiisselin kera. (Gluteeniton)

IMG_4856-normal.jpg

KOOKOSVALKOSUKLAAJÄÄTELÖ

2 kananmunaa

2 dl vispikermaa

1/4 dl Cocovi kookossokeria

50 g valkosuklaata sulatettuna

1/2 dl Cocovi kookosjauhetta

1/2 dl glukoosisiirappia

-Erotellaan kananmunista valkuaiset ja keltuaiset.

-Vatkataan valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

-Vatkataan kerma ja kookossokeri vaahdoksi. Vaahtoon sekoitetaan varovasti kookosjauho ja sulatettu valkosuklaa.

-Vatkataan kerma vaahdoksi ja vaahtoon sekoitetaan glukoosisiirappi.

- Kaikki vaahdot sekoitetaan varovasti nuolijalla käännellen yhteen.

-Laitetaan pakastimeen jäätymään n. neljäksi tunniksi. (Minä vuorasin 6 kahvikuppia kelmulla ja jäädytin massan niissä.)

 

NOKKOSVOHVELIT 8 kpl

3 dl maitoa

3 kananmunaa

1 tl vaniljasokeria

1/4 tl suolaa

1/4 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

1 dl kaurajauhoja

1 dl täysjyväriisijauhoja

1 dl jyttejauhoja

1/4 dl Cocovi nokkosjauhoa

15 g voita sulatettuna

-Maidon sekaan vatkataan munat. Sitten muut aineet pikkuhiljaa lisäillen. Annetaan taikinan turvota hetken aikaa.

- Kaadetaan silikonisiin vohvelivuokiin ja paistetaan uunissa 220 asteessa n. 15 min.

 

MANSIKKAKIISSELI

4 dl mansikkasurvosta

1 dl vettä

1 rkl Cocovi kookossokeria

1 rkl sokeria

2 tl perunajauhoja

 -Laitetaan kaikki aineet kattilaan ja vispataan, kunnes kiehahtaa. Nostetaan pois liedeltä ja annetaan jäähtyä. Kaadetaan jäätelön ja vohveleiden päälle ja nautitaan :)

IMG_4857-normal.jpg