Meillä syödään joka arkiaamu kaurapuuroa. Ja lähes joka aamu sitä jää semmoinen pieni hassu tippa. En raaski heittää sitä pois vaan teen siitä usein välipalaleipää lapsille. Lapset on mielissään, kun saavat tuoretta leipää ja äiti on mielissään, kun on tullut tehtyä nopeasti jotain hyvää ja terveellistä :)

 Näin minä sen teen..

IMG_4774-normal.jpg

 2-3 dl Myllärin luomu kaurapuuroa

6 dl vettä

25g hiivaa

1/2 tl suolaa

1 rkl siirappia

2 dl kauraleseitä

3 dl Myllärin luomu täysjyvävehnäjauhoja

5 dl Myllärin luomu sämpyläjauhoja

25g sulatettua voita

 -Puurokattilaan jämäpuuron sekaan lisätään kaikki aineet ja sekoitetaan sekaisin.

 - Taikinan annetaan vähän aikaa nousta kattilassa, jonka jälkeen kaadetaan uunipellille ja levitetään tasaiseksi. Päälle voi ripotella jotain siemeniä.

 -Laitetaan uuni lämpiämään 220 asteeseen ja annetaan leivän nousta pellillä uunin lämpiämisen ajan.

IMG_4776-normal.jpg

 -Paistetaan 20-25min, riippuen uunista ja siitä, että paistaako kiertoilmalla vai tasalämmöllä. Itse tykkään paistaa kiertoilmalla, kun tulee ihanan rapea kuori.

IMG_4778-normal.jpg