Kuukkelinkartanon rouva oli tehnyt puolukkakakkua, jota sitten piti minunkin kokeilla. Kun oli pakasteessa mummon poimimia Luomupuolukoitakin.. Vaihdoin vaan aineet luomuisiksi ja hyvää oli vaniljavaahdon kanssa. Ja vieläpä oli helppoa tehdä. Seuraavalla kerralla laitan kyllä enempi puolukkaa :)

IMG_4903-normal.jpg

200g voita

3 dl sokeria

-vaadotetaan

2 Luomu kananmunaa

-lisätään vaahtoon ja vatkataan kovasti

6 dl Luomu vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

-lisätään taikinaan

 

täyte:

3 dl Luomu puolukoita

1/2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1/2 tl kanelia

-täyteaineet sekoitetaan keskenään

-1/3 taikinaa painellaan voidellun irtopohjavuokan pohjalle ja vähän reunoille. Lisätään 1 dl täytettä päälle. Sitten ripotellaan puolet taikinasta täytteen päälle ja taas täytettä pohja-aineen päälle. Sitten loput taikinat päällimmäiseksi, eikä saa painella. Käytin 26 cm vuokaa, mutta 24 cm ois ollu passelimpi ehkä..

-paitetaan 175 asteessa n. 1 tunti