Tämä täysjyvä on selvästikin minun juttu, kun siitä tulee kirjoitettua näin paljon. No, täytyy myöntää, että nykyään enemmän ostan täysjyvävehnäjauhoja kuin ihan normaaleja vehnäjauhoja, että kai se kertoo jotain... ;)

 Mutta tein siis sämpylöitä, ihan perus sellaisia, kun huomasin, että leipälaatikko huusi tyhjyyttään ja iltapala lähestyi. Tämmöisellä ohjeella ne tein:

1 litra lämmintä vettä

1 1/2 pkt hiivaa

3 tl pansuolaa

loraus siirappia

toinen loraus öljyä

6 dl Myllärin täysjyväohrahiutaleita

6 dl Myllärin täysjyvävehnäjauhoja

6 dl Myllärin sämpyläjauhoja

6 dl Myllärin hiivaleipäjauhoja

 

Kun taikina oli noussut ja aloin pyöritellä sämpylöitä, raahasi pari tyyppiä tuolit siihen pöydän viereen ja johan tuli sämpylöitä kuin liukuhihnalta, nopeaa :D

IMG_5357-normal.jpg

Ja näin kauniisti ne aseteltiin pellille nousemaan..

IMG_5361-normal.jpg

Paistoin 225 asteessa ehkä 15 min. Ja seuraavan päivän aamuun tuosta taikinasta tulleet sämpylät riittivät, että hyvin tekivät kauppansa ;D

IMG_5362-normal.jpg