Tämä täysjyvä on selvästikin minun juttu, kun siitä tulee kirjoitettua näin paljon. No, täytyy myöntää, että nykyään enemmän ostan täysjyvävehnäjauhoja kuin ihan normaaleja vehnäjauhoja, että kai se kertoo jotain... ;)
Mutta tein siis sämpylöitä, ihan perus sellaisia, kun huomasin, että leipälaatikko huusi tyhjyyttään ja iltapala lähestyi. Tämmöisellä ohjeella ne tein:
1 litra lämmintä vettä
1 1/2 pkt hiivaa
3 tl pansuolaa
loraus siirappia
toinen loraus öljyä
6 dl Myllärin täysjyväohrahiutaleita
6 dl Myllärin täysjyvävehnäjauhoja
6 dl Myllärin sämpyläjauhoja
6 dl Myllärin hiivaleipäjauhoja
Kun taikina oli noussut ja aloin pyöritellä sämpylöitä, raahasi pari tyyppiä tuolit siihen pöydän viereen ja johan tuli sämpylöitä kuin liukuhihnalta, nopeaa :D
Ja näin kauniisti ne aseteltiin pellille nousemaan..
Paistoin 225 asteessa ehkä 15 min. Ja seuraavan päivän aamuun tuosta taikinasta tulleet sämpylät riittivät, että hyvin tekivät kauppansa ;D
Kommentit