Jalkapalloilijan kakku
Prinsessan kakku
Eräisiin ristiäisiin pikaisesti tehty kakku
Ja samoihin juhliin voileipäkakku kinkkutäytteellä
]]>Piti olla metsaän satoa. Ja halpaa. Ja nakua... Niinpä aamusella juoksin lemmikkikanojen luokse ja poimin pari munaa. Sitten ongin pakasteesta lasten poimimat lakat tai hillat tai mitkä suomuuraimet ne nyt onkaan. Ja sitten vaan kakkua vatkaamaan. En kerinnyt itse pohjaa vatkata, mutta innokas leipuri siihen hommaan löytyi talosta :)
pohja:
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
-vatkataan vaahdoksi
0,5 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
-jauhot lisätään munasokerivaahtoon.
-taikina kaadetaan voideltuun vuokaan, halkaisijaltaan n.20cm
-paistetaan 175 asteessa, noin 50 min.
täyte:
2 dl kermaa
1 prk vaniljarahkaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta
n. 4-5 dl murskattuja hilloja
sokeria ripaus
-pohja leikataan kolmeen osaan ja kostutetaan maidolla
-täytettä lisätään jokaiseen väliin ja loput päälle.
-päällimmäiseksi paljon hilloja.
kinuski:
2 dl kuohukermaa
1,5 dl fariinisokeria
-keitellään hiljalleen n. 10 min.
-kaadetaan hillojen päälle ja annetaan valua.
Sisällä oli niin pimeää, että piti ihan ulos lähteä kuvaamaan, että edes vähän parempia kuvia sai. Kakku oli hyvää. Sopivan hapanta ja sopivan makeaa.
]]>
Tässä muutama koneen kätköistä löytynyt kakku.
Keväiset rippijuhlakakut. Suklaatäytteellä.
Ja voileipäkakku samoihin juhliin.
Ja ylioppilaskakkuja tuli tehtyä monta, mutta kuvia en ehtinyt ottaa kuin tästä.
Oikeesti ihan tylsää laittaa pelkkiä kuvia, mutta sulkekaa silmänne, älkääkä katsoko. Laitan näitä lähinnä itselle muistiin. On helpompi katsoa täältä koristeluja tai jotain tiettyä kakkua kuin etsiä niiden miljoonan kuvan joukosta koneelta..
Mukavaa syksyä teille kaikki tänne eksyneet, minä YRITÄN ryhdistäytyä tämän blogin kanssa... ;)
]]>Koristeet tehty niin pikaisesti, ettei paljoa kerinnyt miettimään, kun kuumeen kourissa niitä väsäsin..
]]>Meille kuuluu ihanaa, vauvan tuoksua. Pikkuinen poika kohta neljä viikkoa ja aika kuluu kuin siivillä sitä hoitaessa ja ihaillessa ja siinä sivussa täytyy muukin perhe hoitaa :)
]]>No, hyvää se on edelleenkin, mutta ei enää niin erikoista. Mutta vain se ensikosketus Prinsessakakkuun on säilynyt mielessäni sinä oikeana. Sen välissä pitää ehdottomasti olla mansikkahilloa ja kermaa. Ja päällä vihreää marsipaania.
Siitäpä siis lähti tämä Prinsessarulla, jonka tein meidän ykkösprinsessan synttäreitä ajatellen ja samalla Nami-hiiren syksyiseen kilpailuun. (Anteeksi Nami-hiiri, että taas melkein myöhästyin..)
Gluteeniton kääretorttu:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl gluteenitonta jauhoa
1/2 dl perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta
Kananmunat ja sokeri vatkataan kovaksi vaahdoksi. Vaahtoon lisätään jauhot varovasti sekoittaen. Taikina kaadetaan leivinpaperin päälle uunipellille ja paistetaan 220 asteessa noin 7-10 min.
Valmis levy kaadetaan sokeroidun leivinpaperin päälle ja kääritään rullalle pyyhkeen sisään jäähtymään.
täyte:
3 dl kermaa
vaniljakreemijauhetta
mansikkahilloa
Kerma vatkataan ja siihen lisätään kreemijauhetta sen verran, että vaahdosta tulee sopivan napakkaa.
Ensin pohjan päälle levitetään mansikkahillo, sitten 2/3 kermasta ja kääritään tiukaksi rullaksi.
Rullan päälle levitetään loppu kermavaahto ja ohueksi kaulittu marsipaani.
Ja koska oli meidän ykkösprinessalle tarkoitettu kakun korvike, täytyi laittaa vaaleanpunaisia ruusuja koristeeksi.
]]>Meillä siis joka aamu keitetään kaurapuuro ja syödään. Silloin tiedän, että jokainen koululainen ja kotiin jäävä (sekä isäntä), ovat syöneet terveellisen aamupalan. Yleensä meillä puuro syödään hillon kanssa, joskus kiisselin, jos jaksan sellaisen keittää. Marjahilloja meillä onkin taas pakastin täynnä, että pärjätään talvi.
Eilen iltana mietin, että mitä teen pikkulapsille iltapalaksi ja mieleen muistui Myllärin luomun hiutaleet. Ja se haaste. Ja kun vielä omenoita pursuaa joka paikassa näin syksyllä, oli omena sopiva valinta nyt. Ja tyrnimarjat, että varmasti tulee terveellistä.
OMENAINEN KAURAPUURO
Laita 7 dl vettä kattilaan ja lisää siihen neljä pilkottua omenaa.
Anna kiehua jonkin aikaa, ehkä 10min ja soseuta omenat veteen.
Lisää keitokseen 3 dl Myllärin Luomu kaurahiutaleita ja keitä taas muutama minuutti.
Lisää maun mukaan suolaa ja hiukan sokeria ja anna hautua kannen alla vähän aikaa.
Lopuksi lorauta puuroon n.1 dl kermaa, niin tulee parempaa.
TYRNIKASTIKE
Laita pieneen kattilaan 3dl vettä ja tyrnimarjat (n.1-1,5dl).
Soseuta marjat.
Lisää seokseen 4 tl perunajauhoja ja anna kiehua samalla vispaten vispilällä.
Kun seos on sopivan hyytynyttä, ota pois liedeltä ja sokeroi makusi mukaan.
Vähän jännityksellä odotin, mitä lapset sanovat, kun tätä tarjoan, mutta ei tullut vastalauseita. Eskarilainen jopa tykkäsi tyrnikastikkeesta, että halusi lisää. Ja yksivuotias olisi syönyt enemmänkin, mitä annoin. Meillä tästä annoksesta riitti kolmelle isommalle ja kolmelle pienelle lapselle.
ps.. Myllärin luomun facebook-sivuilta pääsee äänestämään puurosuosikkiaan ja voi voittaa arvonnassa :)
]]>
2 1/2 dl sokeria
1 3/4 dl (n.150 g) voita pehmennettynä
1 kananmuna
1/2 dl kuohukermaa
1 tl vanilliinisokeria
6-6 1/2 vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
(manteliaromia)
-Vatkaa sokeri, voi, muna, kerma, vanilliinisokeri ja aromi vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
-Lisää vaahtoon jauhot ja leivinjauhe.
-Kauli taikina 3-5 mm paksuiseksi levyksi ja ota muotilla kuvioita. Paista pikkuleipiä 5-7 minuuttia 200 asteessa.
Tässä yksi tämän kesän rippijuhliin tehty kakku, mutta en millään saa päähäni, että mille se maistui, eli ohjeesta ei mitään tietoa :/
]]>Vaalea gluteeniton pohja, välissä mansikkaa ja vaniljakermaa. Päällä vaahtokarkin makuista kaulintamassaa. Tuolla kaupan kaulintamassalla en ole koskaan ennen päällystänyt ja yllätyin, sillä itseasiassa ihan hyvän makuista ja helppoa käsitellä.
Kerrankin sai olla kakku epämuodostunut ja kuorrutteessa ryppyjä. Oli ihsn hirmu hauskaa tehdä tätä kakkua. Tomaattimurskana toimi mansikkahillo, täytteinä karkit ja juustona valkosuklaa. Ja hyvin maistui :)
]]>