Tässä kuussa tehdään "Terveellistä ja hyvää täysjyvästä"

´Täytyy sanoa, että ei voi ruisleivän teko enää helpommaksi muuttua. Että sekin, joka ei muka osaa, niin varmasti osaa. Kannattaa ainakin kokeilla, näillä valmiilla ruisleipäaineksilla.

 Pussin kyljessä on tarkka ohje. Itse tein tuon ohjeen kaksinkertaisena ja siihen meni koko pussillinen ruisleipäainesta. Nostin taikinan kohoamaan lämpimän leivinuunin päällä ja unohdin sen sinne kohoamaan. Varmaan kolme tuntia se siellä kohosi, kun sitten piti laittaa ruokaa välissä ja hoitaa lapsiakin ja raivata leipomapöytää ja pestä pyykkiä ja... Kerkesi jo kohotus laskemaankin välissä ja aattelin, että nyt meni pilalle.

IMG_5338-normal.jpg

 Kaadoin koko taikinan pöydälle ja leikkelin sen viiteenkymmeneen osaan. Siis 50 leipästä.

IMG_5341-normal.jpg

Halusin tehdä Reissumiehiä, joten pyörittelin palloiksi ja läpyttelin n. 1,5cm lätyiksi pellille. Pistelin haarukalla ja Neiti 2v sormillaan..

IMG_5342-normal.jpg

Ja taas kohoamaan leivinuunin päälle.

IMG_5340-normal.jpg

Sitten uuniin 250 asteeseen, 25 min. Ja iltapala oli valmis. Oli kyllä oikeesti hirveen hyvää ruisleipää. Ja tykkäsin, kun ei tarvinnut montaa päivää sitä taikinaa hapattaa.

IMG_5344-normal.jpg