Nyt tuli tehtyä ihan paras suklaajuustokakku. Ei liian makea, ei liian sitkeä. Siirtyi juustokakkujen kärkeen, ainakin meillä. Vaikka meillä ei kovin ronkeleita ollakkaan herkkujen suhteen ;)
Tässä siis tummia täytekeksejä ja pilttiä pohjassa. Ensimmäinen täyte tummalla suklaalla höystetty ja toinen valkoisella suklaalla. Kakku tehty isoon 28 cm:n vuokaan ja oli aika korkea, kun ite tykkään, että kakussa täytyy olla kokoa ja näköä..
Laitanpa tähän nyt ohjeenkin, ennen kuin unohdan...
pohja:
paketti tummia täytekeksejä
reilu 1/2 prk päärynäpilttiä
- keksit murskataan ja sekoitetaan piltin kanssa tasaiseksi.
-massa tasoitellaan irtopohjavuokaan
täyte:
n. 5-6 dl kermaa (en mitannut tuota määrää)
400g maustamatonta tuorejuustoa
-kerma vaahdotetaan, juusto vatkataan joukkoon
1,5dl valkosuklaanougatmoussejauhetta
1,6dl laktoositonta maitojuomaa
-jauhe ja maito vatkataan kuohkeaksi vaahdoksi ja lisätään kerma-juustoseokseen
-maustetaan sokerilla ja vaniljasokerilla
-täyteaines jaetaan kahteen yhtäsuureen osaan
toiseen osaan lisätään:
130g sulatettua tummaa suklaata
2 1/2 liivatelehteä kahvitilkkaan liuotettuna
-täyte kaadetaan irtopohjavuokaan keksipohjan päälle
toiseen osaan sitten lisätään:
130g sulatettua valkoista suklaata
2 1/2 liivatelehteä kahvitilkkaan liuotettuna
-täyte kaadetaan tumman täytteen päälle
Kommentit