Cocovilla on meneillään mielenkiintoinen kilpailu. Siihen tein tämän jälkiruuan. Eli Kookosvalkosuklaajäätelöä ja nokkosvohveleita mansikkakiisselin kera. (Gluteeniton)
KOOKOSVALKOSUKLAAJÄÄTELÖ
2 kananmunaa
2 dl vispikermaa
1/4 dl Cocovi kookossokeria
50 g valkosuklaata sulatettuna
1/2 dl Cocovi kookosjauhetta
1/2 dl glukoosisiirappia
-Erotellaan kananmunista valkuaiset ja keltuaiset.
-Vatkataan valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
-Vatkataan kerma ja kookossokeri vaahdoksi. Vaahtoon sekoitetaan varovasti kookosjauho ja sulatettu valkosuklaa.
-Vatkataan kerma vaahdoksi ja vaahtoon sekoitetaan glukoosisiirappi.
- Kaikki vaahdot sekoitetaan varovasti nuolijalla käännellen yhteen.
-Laitetaan pakastimeen jäätymään n. neljäksi tunniksi. (Minä vuorasin 6 kahvikuppia kelmulla ja jäädytin massan niissä.)
NOKKOSVOHVELIT 8 kpl
3 dl maitoa
3 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
1/4 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 dl kaurajauhoja
1 dl täysjyväriisijauhoja
1 dl jyttejauhoja
1/4 dl Cocovi nokkosjauhoa
15 g voita sulatettuna
-Maidon sekaan vatkataan munat. Sitten muut aineet pikkuhiljaa lisäillen. Annetaan taikinan turvota hetken aikaa.
- Kaadetaan silikonisiin vohvelivuokiin ja paistetaan uunissa 220 asteessa n. 15 min.
MANSIKKAKIISSELI
4 dl mansikkasurvosta
1 dl vettä
1 rkl Cocovi kookossokeria
1 rkl sokeria
2 tl perunajauhoja
-Laitetaan kaikki aineet kattilaan ja vispataan, kunnes kiehahtaa. Nostetaan pois liedeltä ja annetaan jäähtyä. Kaadetaan jäätelön ja vohveleiden päälle ja nautitaan :)
Kommentit