Myllärin luomu lähetti paketin kaurapuurohiutaleita ja minä lupasin osallistua haasteeseen. Ensin se kuulostikin ihan helpolta hommalta, kun mikäs nyt puuroa on keitellessä, kun sitä joka aamu muutenkin meillä keitellään.. Mutta loppumetreillä ei ollutkaan niin helppoa keksiä jotain uutta ja hyvää. Ja siispä taas meni ihan viimetinkaan koko juttu.

 Meillä siis joka aamu keitetään kaurapuuro ja syödään. Silloin tiedän, että jokainen koululainen ja kotiin jäävä (sekä isäntä), ovat syöneet terveellisen aamupalan. Yleensä meillä puuro syödään hillon kanssa, joskus kiisselin, jos jaksan sellaisen keittää. Marjahilloja meillä onkin taas pakastin täynnä, että pärjätään talvi.

 Eilen iltana mietin, että mitä teen pikkulapsille iltapalaksi ja mieleen muistui Myllärin luomun hiutaleet. Ja se haaste. Ja kun vielä omenoita pursuaa joka paikassa näin syksyllä, oli omena sopiva valinta nyt. Ja tyrnimarjat, että varmasti tulee terveellistä.

IMG_7444-normal.jpg

OMENAINEN KAURAPUURO

Laita 7 dl vettä kattilaan ja lisää siihen neljä pilkottua omenaa.

Anna kiehua jonkin aikaa, ehkä 10min ja soseuta omenat veteen.

Lisää keitokseen 3 dl Myllärin Luomu kaurahiutaleita ja keitä taas muutama minuutti.

Lisää maun mukaan suolaa ja hiukan sokeria ja anna hautua kannen alla vähän aikaa.

Lopuksi lorauta puuroon n.1 dl kermaa, niin tulee parempaa.

 

TYRNIKASTIKE

Laita pieneen kattilaan 3dl vettä ja tyrnimarjat (n.1-1,5dl).

Soseuta marjat.

Lisää seokseen 4 tl perunajauhoja ja anna kiehua samalla vispaten vispilällä.

Kun seos on sopivan hyytynyttä, ota pois liedeltä ja sokeroi makusi mukaan.

 

IMG_7445-normal.jpg

 Vähän jännityksellä odotin, mitä lapset sanovat, kun tätä tarjoan, mutta ei tullut vastalauseita. Eskarilainen jopa tykkäsi tyrnikastikkeesta, että halusi lisää. Ja yksivuotias olisi syönyt enemmänkin, mitä annoin. Meillä tästä annoksesta riitti kolmelle isommalle ja kolmelle pienelle lapselle.

IMG_7452-normal.jpg

ps.. Myllärin luomun facebook-sivuilta pääsee äänestämään puurosuosikkiaan ja voi voittaa arvonnassa :)