Isäntä on ilmeisesti päättänyt, että tässä talossahan leivotaan, oli tilanne mikä vaan.. Niinpä se eräänä päivänä toi tullessaan muutaman purkin suklaakermaa ja toisena päivänä tiramisurahkaa, kun oli halvalla ostanut :)
Niistä sitten syntyi tämä juustokakku. Eli sisälle hyydytin ensin valkosuklaajuustokakun ja sen ympärille ja päälle suklaatiramisujuustokakun.
Ja kakku sisältä.
Nykyään joutuu meillä leivonnaiset ajattelemaan hirmu pitkälle gluteenittomina ja niinpä useimmiten teen juustokakun pohjatkin paistamalla.
Tämän pohjan tein tällä ohjeella:
125g voita
0,5 dl sokeria
1 muna
2 dl gluteenittomia jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl maitoa
Voi ja sokeri vatkataan vaahdoksi. Lisätään muna ja vatkataan. Lisätään seokseen jauhot ja maito. Taikina painellaan irtopohjavuokaan (28cm) ja paistetaan 200 asteessa, noin 10-13min.
Kommentit