Kerran tuli mieleen, että pitäisi kokeilla, kuinka kiillekerros toimisi juustokakun keskellä. Ja sitä sitten lähdin kokeilemaan...
pohja:
paketti vanilja-kaurakeksejä murskattuna
puoli purkkia päärynäpilttiä
-sekoitetaan ja painellaan irtopohjavuoan pohjalle
1.kerros:
2 1/2dl kermaa
100g maustamatonta tuorejuustoa
50g vaniljatuorejuustoa
-kerma vaahdotetaan ja sekoitetaan juustojen kanssa
1pussi valkosuklaa-nougatmousse ainesta
1 dl maitoa
-vaahdotetaan ja lisätään kermajuustoseokseen
sokeria maun mukaan
2 riviä valkosuklaata rouhittuna
3 liivatelehteä sulatettuna tilkkaan kahvia
2.kerros:
lakkoja
keltaista kiillettä
3.kerros:
2 dl kermaa
1 1/2 dl fariinisokeria
-keitetään kinuskiksi, jäähdytetää ja vaahdotetaan
2 1/2 dl kermaa
100g maustamatonta tuorejuustoa
50g vaniljatuorejuustoa
-kerma vatkataan ja sekoitetaan juustojen, sekä kinuskivaahdon kanssa
sokeria jos tarvitsee
3 liivatelehteä sulatettuna tilkkaan vettä
4.kerros:
karpaloita
punaista kiillettä
Olen aina ollut sitä mieltä, että hyydytettävät kakut ovat niin nopeita valmistaa, kun ei tarvitse paistaa, mutta tämä kakku oli kaikkea muuta kuin nopea. Kului mukavasti lauantaipäivä, kun odotteli, että kerrokset hyytyvät ja voi laittaa uuden kerroksen.
Mutta vaiva palkittiin, sillä lapset tykkäsivät kakusta. Kakusta tuli aika korkea, koko vuoan korkuinen (26 cm vuoka) ja ajattelinkin, että ainakin riittää... Mutta meinasi loppua kesken, kun lapset pääsivät valloilleen :D
Tuli samalla kokeiltua, kuinka nämä kiilteet/hyytelöt/geelit toimivat tämmöisessä ja hyvin onnistui.
Kiitos vain Nami-hiirelle, joka aina keksii innostavia kilpailuja, että on "pakko" lähteä kokeilemaan jotain uutta :)
ps... Pakko laittaa tähän vielä, että tämä on kolmas kerta kun kirjoitan tämän jutun tähän ja kaks kertaa on vuodatus jumittunut ja poistanut jutun ennen tallentamista, että jos nyt menee vuodatus jumiin, en enää yritä...
Kommentit