Perjantaina aloitettiin meillä Runebergin juhlinta. Kun ne tortut on niin hyviä. Tai ei kaikki, oon aika kranttu näiden torttujen suhteen, mutta tällä Kinuskikissan ohjeella tulee täydellisiä Runebergin torttuja.

IMG_5408-normal.jpg

RUNEBERGIN TORTUT n.18 kpl:

100 g pipareita jauhettuna

2 1/2 dl mantelijauhetta

3 dl Myllärin täysjyvävehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 rkl kardemummaa

1 rkl vaniljasokeria

250g voita

3 dl sokeria

2 dl kermaa

4 kananmunaa

loraus karvasmanteliöljyä

-voi ja sokeri vaahdotetaan, vaahtoon lisätään kananmunat yksitellen ja hyvin vatkaten.

-kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään vaahtoon kerman kanssa vuorotellen.

-lorautetaan karvasmanteliöljyä jos tykkää.

-taikina lusikoidaan voideltuihin muffinssipellin koloihin.

-minä laitan tässä vaiheessa jokaisen taikinakökkäreen päälle teelusikallisen vadelmahilloa, joka paistuessa painuu taikinan sisään ja tekee tortusta entistäkin paremman ja mehukkaamman.

-paistetaan 200 asteessa, 20-25 min.

-vähän jäähtyneenä tortut otetaan ulos vuokistaan ja käännetään "nurinperin", väärinpäin, ni näyttävät enempi oikeilta tortuilta. Ja lisätään päälle taas hilloa ja tomusokeri-vesiseosta.

IMG_5409-normal.jpg

Ja on niin hyviä :)

IMG_5411-normal.jpg