Perjantaina aloitettiin meillä Runebergin juhlinta. Kun ne tortut on niin hyviä. Tai ei kaikki, oon aika kranttu näiden torttujen suhteen, mutta tällä Kinuskikissan ohjeella tulee täydellisiä Runebergin torttuja.
RUNEBERGIN TORTUT n.18 kpl:
100 g pipareita jauhettuna
2 1/2 dl mantelijauhetta
3 dl Myllärin täysjyvävehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl kardemummaa
1 rkl vaniljasokeria
250g voita
3 dl sokeria
2 dl kermaa
4 kananmunaa
loraus karvasmanteliöljyä
-voi ja sokeri vaahdotetaan, vaahtoon lisätään kananmunat yksitellen ja hyvin vatkaten.
-kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään vaahtoon kerman kanssa vuorotellen.
-lorautetaan karvasmanteliöljyä jos tykkää.
-taikina lusikoidaan voideltuihin muffinssipellin koloihin.
-minä laitan tässä vaiheessa jokaisen taikinakökkäreen päälle teelusikallisen vadelmahilloa, joka paistuessa painuu taikinan sisään ja tekee tortusta entistäkin paremman ja mehukkaamman.
-paistetaan 200 asteessa, 20-25 min.
-vähän jäähtyneenä tortut otetaan ulos vuokistaan ja käännetään "nurinperin", väärinpäin, ni näyttävät enempi oikeilta tortuilta. Ja lisätään päälle taas hilloa ja tomusokeri-vesiseosta.
Ja on niin hyviä :)
Kommentit