Minun mielikuva Prinsessakakusta on se, mitä syötiin Ruotsin laivalla vuosia sitten. Se oli silloin jotain niin valtavan hyvää. Ja siinä päällä oli vihreää marsipaania, jota ei silloin vielä kotioloissa kakkuihin kauheasti laitettu. Laivamatkan aikana söin sitä monta palaa, olin niin ihastunut sen makuun ja erilaisuuteen.

 No, hyvää se on edelleenkin, mutta ei enää niin erikoista. Mutta vain se ensikosketus Prinsessakakkuun on säilynyt mielessäni sinä oikeana. Sen välissä pitää ehdottomasti olla mansikkahilloa ja kermaa. Ja päällä vihreää marsipaania.

 Siitäpä siis lähti tämä Prinsessarulla, jonka tein meidän ykkösprinsessan synttäreitä ajatellen ja samalla Nami-hiiren syksyiseen kilpailuun. (Anteeksi Nami-hiiri, että taas melkein myöhästyin..)

IMG_7477-normal.jpg

 Gluteeniton kääretorttu:

4 munaa

1 1/2 dl sokeria

1 dl gluteenitonta jauhoa

1/2 dl perunajauhoa

1 tl leivinjauhetta

 Kananmunat ja sokeri vatkataan kovaksi vaahdoksi. Vaahtoon lisätään jauhot varovasti sekoittaen. Taikina kaadetaan leivinpaperin päälle uunipellille ja paistetaan 220 asteessa noin 7-10 min.

 Valmis levy kaadetaan sokeroidun leivinpaperin päälle ja kääritään rullalle pyyhkeen sisään jäähtymään.

täyte:

3 dl kermaa

vaniljakreemijauhetta

mansikkahilloa

 Kerma vatkataan ja siihen lisätään kreemijauhetta sen verran, että vaahdosta tulee sopivan napakkaa.

 Ensin pohjan päälle levitetään mansikkahillo, sitten 2/3 kermasta ja kääritään tiukaksi rullaksi.

 Rullan päälle levitetään loppu kermavaahto ja ohueksi kaulittu marsipaani.

IMG_7493-normal.jpg

Ja koska oli meidän ykkösprinessalle tarkoitettu kakun korvike, täytyi laittaa vaaleanpunaisia ruusuja koristeeksi.

IMG_7484-normal.jpg

IMG_7483-normal.jpg